19. K&H Maraton-váltó és félmaraton 2012.

Etyeki különítményünk
Etyeki különítményünk

Ha két „leg”-gel, ráadásul két ellentétes „leg”-gel kéne jellemeznem ezt a versenyt, akkor azt mondanám – mint ahogy mondom is, hogy életem egyik legnagyobb élményét szereztem be életem legunalmasabb vonalvezetésű pályáján. Végeredményben – mégis – 2012. június 10-ét roppant pozitív napként raktároztam el agyam egyik zugában.

Két csapattal és négy egyéni versenyzővel neveztünk be a 19. K& H Olimpiai Maratoni versenyre. Tettük ezt úgy, hogy ezzel a Robert Burns Alapítvány (Arnott Zsuzsa és Dougie) adománygyűjtő kasszájának bevételeit is növeltük, és hat etyeki fiatalt regisztráltunk váltón, további kettőt pedig az egyéni félmaratonon. Nem akarok ódákat zengeni a szervezésről, előkészületekről, csak egy gondolat mentén szeretnék néhány élményt megosztani veleteTibice a stafétával

Tibice a stafétával
Tibice a stafétával

A versenyen, egy maratón-váltónyi gyerek szerepelt, nem is akárhogyan. Mindegyikük 16 év alatti, jobbára általános iskolás. Éberling Zsófi a verseny végén megjegyezte, hogy rég látott ilyen jófej, kedves, tisztelettudó, mégis vicces gyerekeket. A verseny alatt végig támogatták egymást, drukkoltak a másik sikerének, elkísérték egymást kisebb-nagyobb szakaszokon, és ezzel a futás elejétől EGY CSAPATTÁ VÁLTAK. A váltó tagjai: Soós Ádám, Ráczkevy Benedek, Szilvási Roland, Ráczkevy Boldizsár (32:00 perc/7 km– durva), Csizmadia Ráhel és Erdős András.

A felnőtt váltó tagjai: Bugyi Rozália, Bíró Tibor, Máté Barbara, Kovács Tibor Tibice, Éberling Zsófia és Avvakumovits Edina voltak.

Az egyéni félmaratoni versenyen négyen szerepeltünk: Tibay Csaba, Miksa Zádor, Miksa Kende és jómagam. Az Ő nevükben nem kommentelek, csak saját élményemet írom most le.

Miksa Kende a 21 km elején tart
Miksa Kende a 21 km elején tart

Három kört kellett futni. Három monoton kört betonon, nagy melegben és nagy-nagy tömegben. Egyetlen célt tűztem ki magam elé: 1 óra 35 perc alá szorítani az időeredményt. Sajnos nem sikerült, és ennek több oka is volt. Indításkor – bár rajtzónákat hoztak létre – olyan tömeg került elém, amit csak másfél kilométer lefutásával tudtam magam mögé szorítani. Az első kilométerem gyengére sikeredett. A Parlament elől az Árpád-híd felé kanyarodtunk, majd a Szent-István park északi sarkával egy magasságban, a rakparton várt egy fordító, mely visszaparittyázott a Margit-híd felé. Ekkorra kisütött a napocska, és elkezdett lihegni az aszfalt is. A Lánchíd alatt újabb fordító (sikeresen belassított mindenkit, ütemét veszíti az addig felépített ritmikus futás, légzés), és vissza a Parlament elé.

Edus és Tibor az etyeki zászlóval és a stafétával
Edus és Tibor az etyeki zászlóval és a stafétával

Az első körömet 00:31:43 perccel futottam, aminek kifejezetten örültem, hiszen nagyjából 12 kilométernél szoktam a legjobban tempózni. Ennek ellenére a második hét kilcsit 00:31:59 perccel futottam, majd a 16. kilométernél hirtelen azt éreztem, hogy rosszul vagyok. A vércukrom a nulla, én pedig a Margit-híd felé tántorogtam. Hál’Istennek az egyik frissítőponton szőlőcukrot osztottak, én felmarkoltam öt darabot, és lassan elrágcsáltam őket. Jobban lettem, de a tempómon már nem sikerült segíteni, így a végső körön egy percet rontottam az előzőhöz képest: 00:32:56. Az eredményemnek mégis nagyon örültem, mert sikerült közel kerülni az áhított 1:35-höz.

Tibor szinte valamennyi csapattagjával lefutotta a kört
Tibor szinte valamennyi csapattagjával lefutotta a kört

A verseny végeztével a teljes etyeki stáb összegyűlt a Robert Burns Alapítvány sátránál és elkészítettük a közös fotókat, megbeszéltük tapasztalatainkat. Fantasztikus nap volt ez. Köszönöm mindenkinek – futóknak és kísérőknek, a gyerekek szüleinek, és Dougiéknak – hogy megajándékoztatok ezzel az élménnyel. Ennyi etyeki….csoda volt.

Az eredményeket az alábbi kis táblázatkivonatban láthatjátok:

Név

Eredmény

Helyezés

Csizmadia Gábor

01:36:37

53.

Tibay Csaba

01:45:54

155.

Miksa Kende

01:49:55

222.

Miksa Zádor

02:03:59

465.

Név

Eredmény

Helyezés

Etyeki Vesszőfutók

gyerek

03:46:43

235.

Kategória: 5. hely

Etyeki Vesszőfutók

felnőtt

04:01:55

374

 

Képeket tekintsd meg  K and H félmaraton