Az a fránya rajtcsomag

 

Benne van az árban? Megér 50 eurót, ha nincs? Ki tudja…
Benne van az árban? Megér 50 eurót, ha nincs benne? Ki tudja…

Kezdődik a versenyidőszak. Mindenütt futók gyúrnak az őszi versenyekre. Sokan kora tavasszal beneveznek az áhított eseményre, még többen vannak, akik az utolsó pillanatokban klikkelnek az „online nevezés“ gombra. Ilyenkor ugyan kétszer annyiba kerül a „liebling“, de tojni bele, szóljon a zene. Nehogy félreértsetek, én is utolsó pillanatos faszi vagyok, inkább fizetek négy ropival többet egy tizenezres maratonért, mintsem hatezret bebukjak csak úgy. Na, de lássuk azt, mire is nevezünk.

Amikor kinézek magamnak egy országon belüli versenyt tökmindegyhol, akkor végigböngészem, hogy a nevezési összeg milyen szolgáltatásokat takar lábujjtól fejbúbig. Lássuk csak. Kizárásos játék következik.

A verseny megközelíthetősége: … először gyere a tökömpusztai vonattal a répafejvágó üzemig, azután busszal a tanyasor utáni megállóig, ott pedig lovaskocsi vár, megismered, mert (most verses elem következik) “a lovak seggén logó villog, mivel odasült a versenybillog”: kuka. A verseny színhelye normálisan megközelíthető: mehet. A verseny öszege megaübergiga drága, mondjuk, mint a tavaszi budapesti félmaraton zárónevezéskor: kuka. A verseny egy tizes körüli összeg maximum: mehet. Nincs chipes időmérés: kuka. Chipes időmérés: mehet. Chipletét, hátháthát, lehet, hogy kuka. Rajtszámchip: mehet. Az első kétszáz nevező emlémázott pólót kap ajándékba: kuka. A rajtcsomagban emblémázott póló található: mehet. VAGYVAGYVAGY. Minden célba érkező emlékérmet kap: mehet. Az összes többi nagyjából egykaptafás tészta: frissítőpontok, banán, cukor, száraz magok, és így tovább, nomeg versenyközpont, szpíker, célfotó, rendőri biztosítás. A verseny egyik legneurotikusabb pontját hagyom a bejegyzés végére: a rajtcsomagot és/vagy befutócsomagot. Valami miatt ez a fránya zacsi, és a benne található cuccok fontosak a futóknak. De miért is? Igazából meg vagyok lőve, ha erről véleményt kell formálnom, mert tapasztalataim 99,9%-ban a rajtcsomag egy reklámfüzetek közé csomagolt szarkupac volt, ami csak útban volt futás előtt vagy futás után. Igazából “zacsis önreklámnak” gondolom. Akkor is, ha van benne versenypóló, és akkor is, amikor nem. Számtalan versenyen voltam már, ezért dúskálok a tapasztalatokban.

Nem ebben a pólóban futottam. 30000 ember viszont igen.
A Tel-Aviv Marathon pólója. A mai napig használom.

A leghasznosabb csomagot a legolcsóbb maratoni versenyemen kaptam, Radenskában. 7500 magyar pénzért a csomag tartalmazta a technikai pólót (igazából snájdig kis trikó, nomeg foszöld, de ma is abban edzettem az etyeki rónaságon), sok vizet, energiacuccot, üdítőt, sós sznekket, és fasza kis belépőket a környező kultúrális objektumokba. A legszebb pólót Tel-Avivban kaptam, viszont itt pluszban kellett perkálni érte. Olyan elöl-hátul emblémázott sárga adidaszt, amit a mai napig nem tudtam szétizzadni, összebűzölögni, kirepeszteni. A legcikibb csomag kategóriában sokan versenyeznek. Abszolút favorit a K&H Félmaraton pamutpólója, amit még autópolírozásra sem merek használni, nehogy felkaristolja a gyöngyház-dukkót. A méregdrága (15000 forintos) Wachau Marathon, ahol nevezéskor lekérdezik még a „szerszám“ méreteit is, ám a versenypólót további tizenötért adják csak. A Wachau-csomagban egy darab fél litykós spáros víz, és valami energiagél árválkodott, ami leginkább egy 150 grammos univer mustárra hasonlított, még ízre is. Hiába turiztam a kétszáz darab szórólap között, nem találtam csokit, müzlit, vagy akár valamit. Az idei Maratonfüred versenyről írtam már, ahol a startcsomiban kaptam egy olyan M-es féltechnikai pólót, ami hosszában volt széles, és széltében hosszú, így amikor felvettem úgy néztem ki állva, mint fekve. A befutócsomag (ezt a célban kellett kunyerálnom) tartalma meghatóan parasztos volt: ócsó müzliszelet, amit boltban is olyan ritka vendég, mint a Temzén felúszó lamantin, egy ásványvíz, és egy doboz sör. Mivel kicsit kómás voltam a célban, ezért nem olvastam el a sört, és úgy ittam meg egy hajtásra, hogy 0%-os cuccnak hittem. Tévedtem: jóféle alkoholos volt. Nagyjából fél órán keresztül arcomon boldog mosollyal közlekedtem a füredi központban. Mindezt 10000 forintért. A Szufla-ultra versenyén kapott csomagot csak azért nem tolom ebbe a kategóriába, mert annak tartalma egyenes arányban volt a verseny árával. Vicces volt. Na, de hagyjuk…

Nektek mik a tapasztalataitok? Fontos számotokra a csomag, és a póló? Nem elég az érem? Örülnétek, ha a csomag eszmei árát (nem a valós háromszázötven forintot) levonnák a versenydíjakból? Írjátok meg komment formájában, hogy Ti, Futók, mit gondoltok? Az alábbi kérdőíveken sokféle válaszlehetőség van. Amikor szavaztok, klikkeljetek az adott sorra, és csak ezután látjátok, hogy is áll a szavazás, mások mit gondolnak. Ha tehetitek, osszátok meg a bejegyzést fészbuk falatokon, hogy elérjem futó ismerősötöket is.

LegalDrug

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..