Legális Drog Félmaraton Plusz

LegálisDrog
Etyek és a futás kapcsolata

Rendhagyó bejegyzés lesz ez a mostani. Igyekszem komoly maradni, kevés trágár kifejezést használni, mellőzni a szokásos obszcén szóvicceket, hiszen az a célom, hogy április 30-án találkozzam veletek. Teszem ezt azért, mert a LegálisDrog fészbuk oldalán szinte kizárólag futók olvassák a bejegyzéseket. Mielőtt belemennék a részletekbe, és írnék a LegálisDrog 22.0 versenyről, tisztázok egy-két dolgot magammal kapcsolatban, amit vagy tudtok vagy nem.

EtyekEtyeki vagyok. Egy borvidék gyüttment gyemeke. 17 éve itt élek, itt futok, és itt tanítok. A helyi suli egyik (a legszebb) tanára vagyok. Nemcsak azt tudom, hogy ki kinek a gyereke, ki kinek a feleségével, férjével kavar suttyomban, ki milyen politikai nézeteket vall, hanem azt is, hogy merre kell futni, ha csak tíz és merre kell futni, ha húsz kilométert akarok teljesíteni. Ismerem az összes dombot, kiszögellést, beugrót, rókalyukat, szőlőligetet, vadösvényt, és minden útvonalhoz kapcsolódik egy-egy élmény vagy éppen kellemetlen történet. Ezt a helyismeretet kihasználva kettőezertízben egy kis futócsoport tagjaként hoztuk tető alá első versenyünket, melynek kézenfekvő elnevezést adtunk: Etyeki Vesszőfutás. Az volt a legfontosabb célunk, hogy az etyeki gyerekeket kimozdítsuk a karosszékekből, kirángassuk őket a tévé előtti fetrengésből, és megmutassuk nekik azt, amit Mi szeretünk: a futást. Több, mint kétszáz gyereknek rendeztünk versenyt. Az elkövetkező két évben egyre növekvő számú versenyzőt sikerült a startvonal mögé állítanunk, de nem léptünk ki a „családias“ kategóriából. A növekvő számok azonban növekvő terheket róttak ránk, így 2013-ban – már egyesületi színekben – újragondoltuk versenyünket. A vadi új helyszín, vadi új pályák, profi időmérés, befutócsomag megduplázta a részvevők számát. 2014-ben hatszáz futó állt rajthoz, hiszen új távot hoztunk létre, melybe egy halom kilométert rendeztünk sorba, 1-21-ig. Első félmaratoni versenytávunk rajtvonalához 109 versenyző sorakozott fel. Az ötödik vesszőfutás rajtvonalához pedig csaknem hatszáz. Sikernek könyveltük el. Miért? Mert az volt. Nos, ennyit a múltról.

Az idei versenykiírásban öt versenytávot találtok. A leghosszabb 22 kilométer, a legrövidebb háromszáz méter. A különböző távokat örökbe lehetett fogadni, azaz támogatás fejében névre írtuk. A huszonkét kilométert a Legális Drog nézte ki magának, hiszen a pálya keménysége, szintjei, nehézségi foka abszolút passzol a legális drog imidzséhez, sugallatához. Ezzel elérkeztem a bejegyzés invitálós részéhez.

Kedves Futók!

Kettőezertizenhat április harmincadikán – Budapesthez közel, Etyeken – vár benneteket egy igen kemény, terepes, szintes félmaraton plusz. Természetesen az a célunk, hogy jól megizzadjatok, küzdjetek meg az emelkedőkkel és magatokkal, jól fáradjatok el, és a verseny végén mondjátok majd azt, hogy „ezdekirályvolt“. A Vesszőfutás Stábja és a Legális Drog adja a profi körítést, Nektek csak futni és edzeni kell. Nézegessétek át a versenykiírást, és magát a versenylapot. Mindenkit nagy szeretettel várunk a 6. Etyeki Vesszőfutáson.

Az alábbi link a Vesszőfutás weblapjának főoldalára irányít

[button style=”btn-success btn-lg” icon=”fa fa-plug” align=”left” type=”link” target=”true” title=”6. Etyeki Vesszófutás” link=”http://vesszofutas.hu” linkrel=””]

Üdv

Csimax és a Vesszőfutás szervezői

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..