Rohadt jó – Adidas Supernova Glide 7 Boost

boost
Ezt még a beavatás előtt fotóztam a bót előtt íziben

Ismertek. Komoly ember vagyok, komolyan veszem az életet, és komolyak a bejegyzéseim. Most azonban még komolyabb leszek. A téma megköveteli. Hiszen teszteltem egy cipőt. Ezt csak komolyan kell venni…

Az úgy volt, hogy június elején vásároltam magamnak egy futócipőt. Ez a tanári bérem egyharmadát emésztette fel, ami nem nagy szám, hiszen az említett összeg pont az éhhalál rövidtávú elodázására elég. Szóval, előrántottam a zsebemből az új ötvenhatezrest, és hónom alatt a topánkával kisétáltam a tízpróba szaküzletből (a bót nevét nem árulhatom el, sajna). Kereken három hónapot, és kilencszáz kilométert bírt ki a harmadtanárifizetéses cucc, majd jobb és bal lábujjam duzzadó tavaszi nárciszhajtásként a gyöngyszöveten át felszínre bukkant. Visszavittem, visszavették, pénzt a kezembe tették, és ott álltam boldogan. Lóvém mondjuk volt, futócipőm nem annyira. Kutatni kezdtem. Ott, helyben.

Adidaszt vettem. Egy hónapja.

Ronda, de finom
Ronda, de finom

Elődje – a lukadós – egy Asics Gel Kinsei volt, így rendesen feladtam magamnak a leckét, hogy sikerül-e hozzá hasonló kaliberű futócipőt lőnöm. Most nagyon őszinte leszek: még sosem vettem hosszúzós adidaszt, mert egy rakás szarnak tartottam, és eddigi tapasztalataim alapján rövidtávos tesói olyanok, mint a „szilikonozott csajok“. Kívülről fényesek, belülről homályosak. Ráadásul elődje, a Kinsei hipercucc volt, ezért először megint az ézikszes polcokat túrkáltam végig. Mivel nem akadt számomra termés, ezért motoszkálni kezdtem a középső polcos, középkategóriás sorban. Egyszer csak elakadtam egy könnyű, kényelmesnek tűnő, de adidasz emblémát viselő csukában. „Boost“ technológiás cipő“: írta a címke. Az meg mif@sz? – kérdeztem vissza, majd netezni és telefonálgatni kezdtem.

Keresési szempontjaim: neutrális típusú legyen, komoly csillapítással rendelkezzen, nomeg széles lábfejre idomítható, normálisan köthető, finom nyelvű (ezt minden férfi és nő szereti), aszfaltra termett, kis sarokemelésű legyen. Próba, vissza, próba, vissza megint, hezitálás, ezer telefon, majd két órányi szarakodást követően megvettem. 36000 magyar pénzt költöttem rá.

Kivételesen nem szívom a fogam utólag: jó vétel volt.
Kivételesen nem szívom a fogam utólag: jó vétel volt.

Eddig 190 kilométernyi különböző tempójú terhelést kapott. Kizárólag aszfaltra termett betyár, ezért nem kisérleteztem dzsindzsa – és retekterep futással. Vékonyka sarokrésze mondjuk félelmet ébresztett bennem (attól tartottam, hogy egy edzés után eltűnik), de még az egyébként kifelé dőlő bal sarkam is úgy ér talajt, hogy a cipő sarkát nem csapja agyon. A talpon Continental gumi feszül, mint egy fasza kedileken. Biztos jó, de tudja a frász. Mindenesetre jól hangzik. A felsőrész kellemes, szabad lábujjmozgást engedélyez. A cipő nyelve az egyetlen gyenge pont: túl rövid. Számomra érthetetlen, hogy értelmes fejlesztői csoport hogy engedhette ki így a piacra. A cipőfűzőt nagy türelemmel kell futás előtt elrendezgetni, nehogy a nyelv kibújjék alóla, és menet közben bokából lemetélje a lábfejet.

Belülről masszív, mégis puha szövet borítja. A talp elég vastag ahhoz, hogy tompítsa a talajhoz ütődést. A hungarocell talprész (én így hívom a búsztos tölteléket), kiváló talajfogást tesz lehetővé. Sem a térdem, sem a csípőm nem sínylette meg a hosszútávú futásokat.

Összességében tetszik a cipő: edzésre, aszfaltra, középtávra kiváló. Az ára megfelelő. Külseje elég szerény, de az enyém is szerény. Egy ár-érték arányt célzó „tizes skálán“ nyolc-kilenc pontot adnék neki. A „szépségskálán“ ötöt. A „nyelvskálán“ kettőt, de olyan nincs.

Az alábbi videón egy szakállas faszi igyekszik eladni Nektek is a cipőt. Ne higgyetek neki: fogalma sincs milyen benne futni. Azt én jobban tudom. Rohadt jó.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/o6s82-NqFDw” ]

Ha teccik a bejegyzés, csillagozzatok ám!

LegalDrugCsimax

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..