Tourette-szindróma vagy mi…

Idén egyetlen nyamvadt sort sem írtam. Se ide, se oda, sehova. Pont egy éve szüntettem be a legálisdrogos írásaimat, mert már kurvára untam saját magamat. Pedig csak a bejegyzések töredéke szólt magáról a futásról, a mondatok döntő hányadát azok a gondolatok töltötték ki, amiket futás közben az agyamban kreáltam. Mindegy, kényszernek éreztem az írást. Ugyanúgy, mint a futást. Így hát tele lett a tököm az egésszel. Abbahagytam szépen a legálisdrogos hablatyolást. Pont egy éve.

Azonban pont egy éve, ugyanezen a napon történt valami. Ültem az íróasztalom mögött, az íróasztal fiókjának mélyén ott pihentek a kikukázott legálisdrogos cumók. Két dolgot éreztem: egy részről tele volt a tököm a rohadék futás-írás kombóval, azaz jól döntöttem. Más részről azt, hogy futnom és írnom kell. Olyasféle pszichopata gyilkosnak éreztem magam, aki túl van egy ikergyilkosságon, és rádöbben arra, hogy a kinyírni valakiket azért mégsem annyira egészséges dolog, mint mondjuk az ivójoghurt, vagy az egyház. Ugyanakkor viszont a fejében megfogalmazódik, képpé formálódik az a gondolat is, hogy néhány napon belül vasvillával belezi ki a szomszéd házban lakó kedves házaspár frissen született gyermekeit.

Egy ideig csak magamnak írtam. Ennek megvolt az a perverz haszna, hogy nagyjából leszartam, milyen mondatok kerülnek elektronikus papírra. Mivel enyhe Tourette-szindrómában szenvedek (ezt magam diagnosztizáltam magamon), ezért már a legálisdrogos cuccok közé is beférkőztek azok a szavak, amiket csak akkor mond ki az ember, amikor zöld legyek másznak elő a frissen cébéázott húsból, vagy hasmenés gyötri az embert, és minden budi foglalt a benzinkúton, vagy csak simán megnéz egy átlagos emegyes híradót. Aki olvasta az írásokat, tudja ezt.

Eltelt egy teljes év. Tizennégy írás került fel erre a weboldalra. Nem finomkodtam, mert úgy éreztem, hogy a lényegtől fosztom meg a bejegyzéseket, saját valós gondolataimtól. Csak néhányan olvasták őket, előttük nem szégyenlősködtem. Hiszen magamnak írtam őket, egyetlen hasznos tanáccsal sem akartam ellátni egyetlen futót sem. Ahogy korábban sem.

Mivel ez az első bejegyzés a Legális Drog „új szemléletű” írásai között, ezért pozitív csávó leszek, és nem írom le, hogy három hónapja gyulladt bokacsonttal futok, így nem csak a Tourette-szindrómának tudható be, hogy fennhangon veszekszem magammal, és még hangosabban küldöm el a mezei nyulakat, őzeket, és rókákat a kurva nénikéjükbe. Azt sem írom most le, mert pozitív csávó vagyok, hogy volt egy rövid időszak nem is olyan régen, amikor több kilométert gyalogoltam az Ósan parkolójában, mint amennyit futottam. Azt sem mondtam el, hogy pávatoll nőtt ki a seggemből. Na, most kell abbahagyni, mert jönnek a hülyeségek.

Ez a bejegyzés azért született, mert a hosszan tartó sérülés ellenére a mai napon elértem az idei 3000. lefutott kilométert. Ennek azért örülök. A továbbiakban sima bejegyzéseket olvasgathattok majd a weboldalon, melyek közül csak néhányat szeretnék a fészbukra küldeni. Ennek egyetlen oka a Tourette-szindróma…vagy tudja a tököm, mi.

Itt a mai vőrkaut, ami átsegített a háromezredik kilin. Ez meg a wőrkaut szövege.

“A bemelegítő kilométert követően gyorsítás, és 4:40 körül tartás volt a cél. Igazából kíváncsi voltam arra, bírom-e folyamatosan a terhelést. A 14. és 17. kili körül volt két mélypont, de sikerült kilábalni belőle. (Kicsit Rogán Tónyira meg Méjszaros Lőrire gondoltam, és egyből harcképessé váltam 🙂 ) Sík terepen ment volna ez jobban is, a 120 méternyi szint felfelé vezető szakaszai azonban mindig visszavettek a lejtőkön gigantikusra növő arcomból. Az időjárás faszántos, a hőmérséklet királyságos, a bekevert izo pedig szó szerint beszarás jó volt. (úgy láccik a gyomrom a leggyengébb pontom, az agyamat és a lenti agyamat leszámítva.) Itthon csokival, és porrá zúzott tehénből készült löttyel gyógyítottam a gyomrom (én riskapornak hívom) . A heti száz kili most soknak tűnt.”

powered by EndomondoWPlogo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..