Mitévő légy, ha több nyelved van, mint fogad? Winnetou tanácsa

Így nézett ki az enyém is.
Így nézett ki az enyém is.

Tegnap rendet raktam a pénztárcámban. Igazából nem is pénztárca az, hanem apró tárgyakból álló szemétdomb bőr borításban. Volt benne ötszázhúsz forint fémkarikákban, és hétezer forint papíralapon. Négy bankkártyás fizetést igazoló fecni, személyi igazolvány, lakhelykártya, jogsi, és két névjegykaresz pihent még a négy haszontalan, és hat kishasznú mágneskártya mellett. (Az egyik zsebben még egy tatabányai night klubos, délutáni akciót hirdető bónt is találtam, de ezt el ne mondjátok a feleségemnek, mert ingyenes kasztrálást hajt végre rajtam, éjszaka vagy azonnal.) A felesleges szarokat rögtön kukáztam: megszabadultam a mobilos „hű(lye)ségemet“ igazolótól és három lejárt szavis pontgyűjtőstől. Így is annyi bankkártyám maradt, hogy az indiai vadludak vándorlásuk során felém, és nem a mágneses északi pólus felé tartanak.

1416091313(Van egy haverom, aki bölcsebb, mint Winnetou. Egyszer, egy pubban a második és hatodik sör között félúton rám emelte okos tekintetét és megszólalt: “- Amikor olyan öreg leszel, hogy a szádban eggyel több nyelv ül majd, mint fog, vagy úgy kifogysz a bőrödből, hogy az leng rajtad, mint valami zászló, valamint egyáltalán nem vagy csak kolibri-szárnyverésnyi időre áll fel a cerkád, akkor már csak egy vonzerőben bízhatsz: a kellő számú, és tartalmú mágneskártyában.” Asszem igaza lehetett…) Na, de mire akarok kilyukadni? Hogyan lesz ebből Runcard? Mindjárt leírom, de először kérdezek!

Kerültetek már olyan élethelyzetbe, amikor herótotok lett a sok akciós szirszartól? Mikor már nem férnek be a fontos levelek a postaládába, mert a „szórólapos józsika“ teleszemetelte teszkós, ósanos, meg cébéás újságokkal? Amikor már meg sem nézed az akciós „magazint“, hanem egyből a papírtároló helységbe viszed, úgy szűzen és bontatlanul? Na? Mert én ebben a betegségben szenvedek. Pont ez motivált abban is, hogy rendet tegyek a pénztárcámban. Viszont a hobbimmal kapcsolatos akciókat nagyon figyelem. Nagyon, ahogy Ti is!

runcardBiztos tudjátok, hogy a futóversenyek nevezési költségei elég brutkók. Teszem azt, a budapesti tavaszi félmaratonra utolsó előtti pillanatban történő nevezés egy kis méretű vagyon. Konkrétan egy huszas. Az pedig nem aprópénz. Ezért az emberek fél évvel előtte regisztrálnak, és tejelnek, holott az sem biztos, hogy megérik a verseny startját. Ééééés akkor a RunCard itt jön képbe.

A RunCard → [button style=”btn-success btn-xs” icon=”fa fa-hand-o-right” align=”left” type=”link” target=”true” title=”KEDVEZMÉNYKÁRTYA” link=”http://www.runcard.eu” linkrel=””]nem csak virtuális kedvezménykártya, hanem kézzel fogható kis cucc. Interneten rendelhető, fizethető. Elektronikus „jószág“, viszont tapasztalt ember, ráadásul sportoló ember áll mögötte. Ha akarod kipostázzák, ha akarod, applikáció formájában tárolhatod okostelódon vagy ájfonodon. Szinte minden versenyen használhatod, és átlagos 15%-kal beljebb kerülsz egy versenyre nevezés során. Én az októberi OptiVita kapcsán vásároltam – 3500 magyar pénzegységért – mert 50% kedvezményt kaptam a nevezési díjból. Nagyon konkrétan: egy nevezéssel behozta az árát. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. A nevezési akciók csak az egyik vonulatot képviselik. A továbbiakat inkább tekintéstek meg a RunCard oldalán, mert megéri, és motivál. Egy utolsó pillanatos regisztráció, és futószerkó vásárlásánál is szóba jöhet. Szóba is jön. Segít abban, hogy normális időben nevezz, és a korai regisztráció miatt ne játssz szerencsejátékot főleg a BSI méregdrága versenyein, de egyéb eseményeken is. Segít abban, hogy a felkészülés során eldönthesd, hogy milyen eseményen leszel képes eredményesen versenyezni. Pénzt spórolsz, azaz még több eseményen vehetsz részt. Hiszen úgyis futásra költenéd a lóvédat, és nem akciós lángolt kolbászra. A RunCard oldalán megtalálod a kedvezményeket és a futóversenyeket, így akár ötletet is nyerhetsz. Többek között. Szóval, én vettem egy RunCardot, amit a telómon tárolok. Használom, mert szeretek futni, viszont imádom a pénzt is, amit megspórolhatok. A megspórolt pénzt pedig „kocsmalátogatásra“ költhetem, ahol a második és hatodik sör között újabb, és újabb okosságokkal lát el Winnetou, az én bölcs barátom. Szóval, RunCardra fel.

Ha teccik a bejegyzés, akkor teccikeld a csillagokkal. Köszi.

Csimax

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..